Enter your keyword

Städtips – Få ett renare resultat

Städtips – Få ett renare resultat

Städtips – Få ett renare resultat

Att städa kan vara krångligt ibland, vissa fläckar verkar aldrig gå bort eller saker såsom en ugn är väldigt bökiga att göra rent. I det här inlägget ska jag dela med mig av lite städtips som du kan ha nytta av när du städer hemma.

Börja med dessa städtips

Först och främst måste man se till att ha alla nödvändiga produkter för att städa. Det första du bör se till att skaffa är en bra dammsugare och en skurhink med mopp. Du bör även skaffa en dammvippa, en trasa och givetvis ett rengöringsmedel. Ett par städhandskar är också bra att ha om man exempelvis ska göra rent spisen i köket eller golvbrunnen i badrummet. När du har allt nödvändigt material för att kunna genomföra en städning är det bara att sätta igång. På den här sidan hittar du en längre artikel om vilket städmaterial du behöver.

Dammsuga

Det första man bör göra är att dammsuga av golvet i det rummet man städar. Ta ut mattor som finns i rummet och häng upp dem på en tvättlina eller liknande. Använd ett munstycke med mjuka fjädrar för att dammsuga av lister och hyllor eller använd dammvippan till detta. Dammsuga är något man borde göra varje vecka.

Tvätta golv

När du har dammsugit klart är det dags att tvätta golvet med en golvmopp och rengöringsmedel. Använd endast rengöringsmedel som är avsett för det material ditt golv består av. Gammalt trägolv kan vara känsligt så var noga med ett läs på förpackningen om hur och på vad man ska använda rengöringsmedlet. Du behöver inte moppa golvet lika ofta som du dammsuger. Det räcker med att man moppar golvet en gång i månaden.

Snabbtips: Det bästa tipset vid städning i hus är att hela familjen hjälps till och städa. Om man har barn så kan de städa sina rum och sen kan föräldrar fokusera på de andra rummen.

Plockstäda

Att plockstäda är nog ett fenomen som många känner till. Är man inte ordningsam så samlas det mycket kläder på golvet och man kanske ställer fram saker som man bara använder ett litet tag för att sedan inte ställa undan det. Detta gör att hemmet väldigt snabbt upplevs som stökigt och smutsigt efter man har städat de, nyckeln till ett fräscht hem är att hela tiden småplocka, jag vet att det låter jobbigt att hela tiden behöva göra det. Därför är det bästa tipset jag kan ge att du bör underhålla och plocka undan saker direkt efter att du har använt dem. Byter du kläder så viker du ihop dem snyggt och lägger dem i garderoben eller om de är smutsiga så slänger du dem i tvättkorgen istället för att slänga dem på golvet.

Köksskåp

Köksskåp är något som samlar på sig mycket damm, det är inget man rengör varje vecka och man glömmer ofta bort att man egentligen bör städa där också. Det är främst uppe på skåpen som det samlas mängder av damm. Det effektivaste sättet att få bort dammet är att först dammsuga om du kommer åt och orkar lyfta dammsugaren, ställ dig på en stol! Efter du har dammsugit ska du använda ett rengöringsmedel som du kan köpa i sprayflaska och papper att torka med. Spraya ut jämt med rengöringsmedel och torka sedan av efter cirka 1 minut. Upprepa processen tills det mest inbitna dammet följer med pappret upp. Använd hushållspapper.

tvätta toalettToalett

Torka av handfatet med trasa eller hushållspapper och rengöringsmedel någon gång i veckan, samma med toalettstolen. Handfatet och toaletten brukar ha mycket fläckar och de är enkla att ta bort om man är ute i god tid.

Kolla på den här filmen från tv4 där städexperten Marléne Eriksson känd från ”Rent hus” berättar sina bästa städtips och svarar på tittarfrågor.


Flyttstädning Västerbotten ägs samt drivs av RenFräsch i Umeå AB
Här utför vi flyttstädning: Umeå-Skellefteå-Lycksele-Holmsund-Vännäs-Lycksele-Åsele-Vilhemina-Storuman-Sorsele-Malå-Norsjö-Vindeln-Bjurholm

© 2021 Flyttstädning Västerbotten Städföretag med högkvalité inom Flyttstädning i Västerbotten. Skapad med kärlek av Webb Ninja